{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Det digitaliserede arbejdsliv post-corona

Jeg talte for nylig med digitaliseringsekspert Astrid Haug om hvordan vores arbejdsliv fra den ene dag til den anden blev digitaliseret på grund af nødvendighed, da rigtig mange skulle arbejde hjemme for at mindske smitterisikoen.

Du kan se hele vores samtale i denne optagelse.

Det bliver ikke ”normalt” igen

Vi taler i denne tid meget om at vi ønsker, at alt bliver normalt igen. Men det er også tydeligt at ikke alt kan blive normalt igen, hvis normalt betyder, at det bliver som før corona påvirkede hele verden. For vi har ændret os, vores arbejdsliv har ændret sig og vi kommer til at tage den læring med os, når vi igen vender tilbage til vores kontorer.

For hvilke dele af det arbejdsliv vi har haft dette år, gav os energi og hvilke gjorde ikke? Det må den enkelte overveje og virksomheder vil kunne tage det, der gav energien med ind i arbejdslivet post-corona.

Perioden med de nye arbejdsforhold har ikke været længe nok til at blive en ny standard, men det er blevet en vane og den kan vi vælge at tage (dele af) med os videre i vores arbejdsliv.

LÆS OGSÅ Tag thought leadership post-corona

Klassisk forandringsledelse blev sat ud af spil

Denne forandring i vores arbejdsliv skete så hurtigt, at alt det vi har lært om forandringsledelse ikke kunne bruges. Det kunne ikke planlægges, vi blev kastet ud i det på engang og har alle skullet finde vores ben i det. Det giver os nogle gode redskaber, vi kan tage med os videre og HR har her en gylden mulighed for at bruge læringen fra denne forandring til kommende forandringer, der skal gennemføres.

Når så store forandringer sker på éngang uden den store planlægning, mindskes hierakier og der bliver færre interne kampe og ”politiske spil”, da beslutninger skal træffes hurtigt. Dette mindset kan man tage med sig fremover.

Roller skifter, og andre medarbejdere shiner. I dette tilfælde har især digitale færdigheder haft stor betydning. Nu kan alle holde online møder, men dem der var godt klædt på inden krisen, fik pludselig en stor fordel.

Tag det digitale arbejdsliv alvorligt

En læring vi nok alle har haft i den seneste tid er, at det digitale arbejdsliv er afgørende. Vi skal kunne bruge det, udnytte muligheder og håndtere det. Alle sammen. Også når vi ikke lige har en kollega med teknisk snilde i baggrunden. Man kan som arbejdsgiver ikke fremover lade medarbejderne være alene med det digitale, de skal føle sig trygge og have gode præmisser for at tage det til sig.

Vi skal også sikre at alle medarbejder er klædt på til at håndtere det og med det nødvendige udstyr. Mon ikke vi er mange, der vil give nye kollegaer et andet ”start-kit” fra nu af? Fornuftigt webcam, mikrofon osv. bliver standard, og en del medarbejder får nok også noget der minder om et hjemmestudie, hvor lækkert digitalt materiale kan laves.

Category: Fremtidens HR, Datadrevet HR

Dato: 28.04.2020